Home » Najaarsendurance-Terrein

Hippische Vereniging Winterswijk 

Wij zijn hippische vereniging Winterswijk ontzettend dankbaar dat wij van hun terrein gebruik mogen maken!

Met de twee goede buitenbanen en ruime binnenbak hebben wij voldoende ruimte om in alle weersomstandigheden een goede wedstrijd te organiseren.

Aanrijden en parkeren:

De accomodatie is eenvoudig te bereiken. Voer Steengroeveweg 30, Winterswijk in je navigatie in en je auto brengt je vanzelf bij de accomodatie.

 

Parkeren voor K1 en impuls rubrieken is aan de steengroeveweg, vóór je bij de inrit van de manege aankomt.

 

Parkeren voor K3 en K2 is iets verder doorrijden, waarna je via de horstweg om de manege heen rijdt en aan de achterzijde aan de Bumerweg het parkeerweiland in kan rijden. Wanneer deze vol is dan verwijzen wij door naar de parkeerplaats van de K1.


(Voor)keuren:

Het voorkeuren en nakeuren van de klasse 1 en impuls vindt plaats in de buitenbak. Alle keuringen van de klasse 2 en 3 vinden plaats in de binnenbak. Vooraan in de binnenbak creeëren wij een ruimte waarin je op je beurt kunt wachten. Is het slecht weer, dan kan je daar in ieder geval droog en uit de wind op je beurt wachten. Ben je klaar met keuren? Ga dan direct door naar de vetgate.


Start:

De start van alle klasses is in de grote buitenbak. Vanuit daar vertrekken alle routes door het kleine bosje richting de steengroeveweg om vervolgens rechtsaf de lageweg op te gaan. Je moet het eerste stukje langs de weg dus let zelf goed op!


Rest en cooling area:

De k1 heeft een eigen cooling area tegen de buitenbak aan. Is de hartslag van je paard bij de finish hoger dan 60? Dan kan je daarheen om je paard af te koelen en opnieuw aan te bieden. Is je paard goed? Dan wacht je bij je trailer op de nakeuring. Deze nakeuring is in de buitenbak.

 

De restarea voor de K2 en K3 is tussen de bomen naast de binnenmanege zodat je beschut bent tegen wind en regen.

Om stress voor de klasse 1 ruiters te vermijden, hebben wij de finish en keuringsbanen voor de K1 apart van de K2 en K3. Zo krijgt iedereen de ruimte die hij of zij nodig heeft.

 

De finish van de K2 en K3 is op het lange zandpad voor de manege. Daarna is het nog ongeveer 500m lopen naar het startterrein.


Finish:

De finish van de k1 en de impuls rubrieken zijn in de buitenbak waar ook de voor- en nakeuring is.

De finish van de k2 en k3 bevindt zich op de lageweg. Het lange zandpad zo'n 500m van de manege. Hier is genoeg ruimte om veilig te finishen. Het pad is in totaal 3km lang dus genoeg ruimte voor een eindsprint. Na de finish heb je ongeveer 500m om door te schieten, daarna kom je op de route van de andere ruiters terecht dus trek tijdig aan de rem. Vergeet niet om je finish tijd op te laten schrijven voor je terug loopt naar het startterrein!


Terrein indeling:


Looproute K1 en Impuls:


Looproute en vet in voor de klasse 2 en 3: