Home » Special Trophies

Special Trophies

Endurance Winterswijk is meer dan alleen een endurancewedstrijd! Wij vinden het belangrijk dat plezier met je paard voorop staat! Daarom hebben wij een aantal speciale prijzen in het leven geroepen. Hieronder worden ze benoemd en uitgelegd!


"Wenters Trofee"

 

Winterswijk wordt in de volksmond ook wel Wenters genoemd. Omdat het toch Endurance Winterswijk is, hebben wij ervoor gekozen om de " Wenters Trofee" in het leven te roepen.

 

Deze trofee is voor de beste Winterswijkse combinatie!

 

Nominaties:

Iedere deelnemer, woonachtig in Winterswijk, is direct bij inschrijving al genomineerd. Je hoeft er zelf dus niets extra's voor te doen!

Hoe wordt de "Beste Winterswijkse deelnemer" gekozen?

Deze prijs gaat naar de Winterswijkse combinatie die het hoogst in de ranking staat. Zijn er meerdere hoog in de ranking, dan wordt er gekeken naar de beste vetkaart. Bij twijfel kan de dierenarts de potentiële winnaars nog een keer terugroepen voor een extra keuring.

 

Prijzen:

Wij hebben Bianca Lodeweegs van Joy4horses bereid gevonden om een massage te sponsoren voor de winnaar van deze prijs. Daarnaast wint de winnaar natuurlijk de felbegeerde Wenters troffee!


"Beste Duitse deelnemer"

 

Winterswijk is een grensgemeente en er is een goede verbinding met Duitsland. Zo rijden de Winterswijkers regelmatig in Duitsland en de Duitsers regelmatig in Winterswijk. Er is zelfs een Euregio senioren springkampioenschap tussen Winterswijk en Oeding!

 

Om deze competitie er nu ook een beetje in te houden, hebben wij speciaal voor de Duitsers de "Beste Duitse deelnemer" trofee!

 

Nominaties:

Iedere deelnemer, woonachtig in Duitsland, is direct bij inschrijving al genomineerd. Je hoeft er zelf dus niets extra's voor te doen!

Hoe wordt de "Beste Duitse deelnemer" gekozen?

Deze prijs gaat naar de Duitse deelnemer die het hoogst in de ranking staat. Zijn er meerdere hoog in de ranking, dan wordt er gekeken naar de beste vetkaart. Bij twijfel kan de dierenarts de potentiële winnaars nog een keer terugroepen voor een extra keuring.

 

Prijzen:

Wij hebben Justys, Duitsland bereidt gevonden om de prijs voor "Beste Duitse deelnemer" te sponsoren. Zij sponsoren een prachtige custom made rijbroek die de deelnemer zelf mag samenstellen!
Het "beste oudste paard"

 

Natuurlijk zijn alle (oudere) paarden goud waard! Maar hoe leuk is het om met je seniorenpaard nog echt te kunnen strijden om een titel, zonder dat je daarvoor hard hoeft te rijden!

 

Nominaties:

Zodra je inschrijving binnenkomt, wordt gekeken naar de leeftijd van je paard. Is je paard geboren in 2002 of eerder? Dan is hij/zij automatisch genomineerd voor het "beste oudste paard"!

 

Hoe wordt het beste oudste paard gekozen?

Alle klasses komen in aanmerking. Daarmee worden de gereden kilometers en de snelheid in acht genomen. Ben je goedgekeurd met je paard? Dan maak je hem na de nakeuring weer helemaal picobello schoon. 

 

Stap hem/haar nog even goed warm en kom daarna met je paard naar de keuringsbaan. De tijd volgt nog! Hier wordt je paard nog een keer volledig gekeurd, dus metabol en op locomotie. Daarna is ook de algemene indruk die de dierenarts van je paard krijgt erg belangrijk. De keuring vind plaats op de locomotie baan om 14:30 uur. Uiteindelijk kiest de dierenarts wie het "beste oudste paard" is geworden! De prijsuitreiking is om 15:00 in kantine.

 

Prijzen:

De winnaar van deze bijzondere prijs krijgt een privé fotoshoot aangeboden door Robin Kiekt Fotografie, die altijd op bijzondere wijze de connectie tussen paard en ruiter op de foto weet te krijgen.

Daarnaast sponsort Welkoop een prachtige fotolijst waar je de twee mooiste foto's in kunt bewaren.

Zo blijft je maatje voor altijd bij je. Daarnaast sponsort Soulmate Nutrition een pot supreme support om je senior in top conditie te houden!

 

Wij bedanken deze sponsoren hartelijk voor het sponsoren van deze prachtige prijzen.


De "beste jongste deelnemer"

De jeugd heeft de toekomst en daar zijn wij dan ook hartstikke zuinig op! Wij vinden het belangrijk wanneer de jeugd al op jonge leeftijd leert om goed voor zijn of haar pony te zorgen! Zeker tijdens de wedstrijd! Daarom hebben wij de prijs voor "Beste jongste deelnemer" in het leven geroepen!

 

Nominaties:

Alle kinderen geboren in 2009 of later komen in aanmerking voor deze prijs. Dit gaat automatisch bij inschrijving.

 

Hoe wordt de "Beste jongste deelnemer" gekozen?

Alle klasses doen mee! Ben je aan het einde van de dag goedgekeurd? Dan ding je mee voor de prijs!

De dierenarts zal de vetkaarten van alle jonge deelnemers bij elkaar leggen. Heb jij het beste voor je paard gezorgd en heeft je kaart mooie waardes? Dan win jij de prijs voor "Beste jongste deelnemer!"

Bij twijfel tussen twee potentiële winnaars, kan de dierenarts  vragen de paarden nog één keer te zien. Zorg dus ook na je wedstrijd dat je paard er piek fijn bij staat!

 

Prijzen:

De winnaar van deze prijs krijgt een enorme zak snoep, gesponsord door Bob & Candy Winterswijk en voor het paard een pot Supreme Support van Soulmate Nutrition!


De "Slakkenprijs"

In de endurancesport is het weliswaar zo dat de snelste ruiter wint, mits uiteraard het paard wordt goedgekeurd. Toch geldt voor velen nog altijd "to finish is to win". Hiermee wordt bedoelt dat alleen het goed uitrijden van de wedstrijd als een goede reden is voor een feestje!

 

Wij van Endurance Winterswijk willen dit belonen door de slakkenprijs uit te reiken aan de combinatie met de langzaamste tijd! 

 

Nominaties:

Alle combinaties die goed gefinisht zijn met de meest langzame tijd van de klasse impuls, k1 en k2 kort dingen mee voor de slakkenprijs. De ruiter die het dichtsbij de minimale snelheid van zijn/haar klasse zit, die wint! Bij ex-aequo wint de langste rijtijd.


"Best Condition"

 

Voor de klasse 2 en de klasse 3 hebben wij een prijs voor de "Best Condition", aangeboden door Wentink Zadelmakerij en KHK Winterswijk.

Nominaties:

De dierenartsen houden de paarden tijdens de wedstrijd goed in de gaten. Je hoort na de nakeuring of je in aanmerking komt voor de Best condition prijs.

 

Hoe wordt de "Best condition" gekozen?

Er is een “Best condition” voor de gehele klasse twee (kort en lang) en een aparte voor de klasse drie. De dierenarts bepaald of je paard in aanmerking komt voor best condition. Dit doet hij door middel van een algemene indruk en de waardes op je vetkaart.

 

Uiteindelijk kiest de dierenarts wie de "beste condition" heeft gewonnen!

 

Prijzen:

Wentink zadelmakerij Winterswijk heeft twee prachtige showdekens ter beschikking gesteld. Deze zullen door KHK Winterswijk worden voorzien van logo en tekst. Zo kan je na de wedstrijd nog vol trots je "best condition" aan iedereen tonen! Want stiekem is dat toch wel de allermooiste prijs om te winnen! Daarnaast ontvang je de prachtige Endurance Winterswijk BC Trofee!