.
.
 

De organisatie van Endurance Winterswijk is in handen van Talitha Bakker en Suzanne de Vos.


Talitha heeft een fokkerij met Arabische volbloedpaarden voor de show en sport en is daarnaast ook internationaal endurance amazone, waarbij ze 2e werd op de CEI 1* in Trechwitz in 2021 en daarvoor een prachtige 3e plaats behaalde op de CEI 1* in Brasilia, Brazilië en Neustadt-Dosse, Duitsland. Daarnaast zit ze met haar eigen fokproduct ASE Magnificent bij de Subtop Endurance.


Suzanne de Vos is verpleegkundige en woont met haar vier Arabische Volbloeds in het prachtige Winterswijk. Samen met haar ruin Shayan was ze succesvol op meerdere afstanden in de basissport.


Met de hulp van endurance liefhebbers Joanne te Voortwis, Jasper Keppel en Leanne Smeenk proberen ze met Endurance Winterswijk mooie endurance evenementen neer te zetten.


In februari werd afgetrapt met een groots Valentijn Endurance evenement, met gezellige nieuwjaarsborrel en dinetbuffet. In mei volgt een nieuwe wedstrijd: Endurance Barchem!
In de zomer wordt samen met Endurance Montferland een 2-daagse Achterhoek Marathon georganiseerd van Winterswijk, naar Zelhem en met een finish in de Montferlandse Heuvels. Hier is tevens de mogelijkheid om 1 dag te starten. Meer informatie over deze wedstrijd vind je op www.achterhoekmarathon.eu

In het najaar wordt het seizoen afgesloten met een Najaarsendurance. Dit jaar zal tevens het NK Endurance plaatsvinden en zal tijdens Endurance Barchem en de najaarsendurance ook aangespannen combinaties toegelaten worden!


ACHTERHOEK ENDURANCE COMPETITIE


Nieuw dit jaar is de Achterhoek Endurance Competitie! Hierbij kan je onder andere een zadel winnen! Een goede reden om al onze wedstrijden te komen rijden! Alle ins en outs over de Achterhoek Endurance Competitie vind je onder het kopje Achterhoek Competitie.

Wil je contact met ons opnemen? Stuur dan een mailtje naar endurancewinterswijk@gmail.com of bel ons op 06-12308886.


Tot op één van onze wedstrijden!Sponsor in het zonnetje - Gaston Mercier & LS Zadelservice

Iedere paarden eigenaar en ruiter weet ervan, het belang van een goed zadel voor zijn paard. Dit geldt voor iedere discipline maar bij endurance sport, met de afstand en belasting komt dit nog meer onder een vergroot glas te staan.


Het zadel, of die met een boom of zonder is, is er om de druk van de ruiter op de paardenrug te verdelen en het zo aangenamer maakt om ons te dragen. Daarnaast geeft het ook meer stabiliteit en comfort aan de ruiter om het paard minder te storen tijdens deze ritten.
Het zadel moet een positieve factor zijn in de training van het paard. Ondersteuning geven waar nodig en de vrijheid om de bewegingen uit te voeren die wij als ruiter van hem of haar vragen. Veel van de vragen die wij aan het paard stellen gebeuren bewust en onbewust via onze zit door spieren aan te spannen en gewicht te verplaatsen. Het zadel wat tussen ons en het paard zit moet deze communicatie niet storen maar ondersteunen.


Hoe kan een zadel dat doen?? Het is belangrijk om zo veel mogelijk bulk en extra lagen tussen paard en ruiter te verwijderen zonder dat de drukverdeling eigenschappen in het geding komen. Hoe dichter de ruiter op het paard zit hoe directer en duidelijker de communicatie tussen beide is. Paardrijden is samen in beweging zijn, voor beide deelnemers aan de rit is het belangrijk om te kunnen bewegen zonder belemmering.

Deze zoektocht is Gaston Mercier na de eerste Endurance wedstrijd in Frankrijk in 1976 begonnen, in 1983 werden de eerste prototypen van zadels gemaakt. Nu 40 jaar na de eerste zadels is de naam bekend en groot geworden in de discipline waar de eerste reflecties ontstaan zijn. De zadels worden gemaakt in het atelier wat zijn plekje in de 14de eeuw boerderij gebouwen die sinds 1977 tot de Mercier familie behoort.


Sinds 2020 is het een stuk makkelijker geworden om zadels van Gaston Mercier te passen, aan te laten meten en op maat te laten maken voor jouw paard en jezelf. Hiervoor komt LS zadelservice bij jouw langs met de verschillende modellen om naast de maten ook de verschillende opties en mogelijkheden door te nemen, om bij jouw perfecte zadel uit te komen.

 

 

Wij bedanken al onze sponsoren die deze wedstrijden mogelijk maken!